27. Mar 2017.

Proljetni sajmovi na Zagrebačkom velesajmu
Petak, 10 Mart 2017 11:43

Pod zajedničkim nazivom Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma, održat će se od 04. do 07. aprila 2017., i to sljedeći tematski povezani međunarodni sajamski projekti:

GRADITELJSTVO, 40. međunarodni sajam građenja i opremanja;

INTERKLIMA, 24. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije;

INTERPROTEX, 12. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine;

EMAT, 9. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme.

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova stavlja u fokus planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka.

Jednako tako, ovi investicijski sajamski projekti prezentiraju inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a time između ostalog izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti, te podizanje nivoa potražnje kako poslovnih subjekata tako i krajnjih korisnika.

Iz stručnog programa tu su slijedeće teme: Hrvatsko graditeljstvo do 2050, BIO ECO House, SMART CITIES-  Pametnim rješenjima do održivoga grada, Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2017 i 13. Konferencija o termografiji, Održivo upravljanje otpadom - PUT U  KRUŽNO GOSPODARSTVO, Informatizacija u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, te Privatna zaštita 2017: Prevencija-Zaštita-Sigurnost.

GRADITELJSTVO je poslovni događaj graditeljske struke koji na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskih materijala, građevinske stolarije, rasvjete, opreme za unutarnje uređenje, mehanizacije te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost.

INTERKLIMA je regionalni sajam opreme za grijanje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača, znanstvenika i stručnjaka. Interklima donosi aktualne teme vezene za  energetsku obnovu zgrada, najbolja i energetski najučinkovitija rješenja u sistemima grijanja, ventilacije i klimatizacije te upotrebi obnovljivih izvora energije.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u Hrvatskoj, te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova, INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove privredne grane. Održat će se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a s partnerom sajma Gradom Zagrebom i Hrvatskim cehom zaštitara u pripremi je niz kvalitetnih stručnih i naučnih skupova na kojima će se obraditi aktualne teme na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

EMAT ima ulogu jačanja svijesti o potrebi ekološkog pristupa u svim aspektima privrednog razvoja. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i naučnih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalne privrede, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu.

Pokrovitelj svih sajmova je Grad Zagreb uz resorna ministarstva: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatski ceh zaštitara, Hrvatska vatrogasna zajednica.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr.