27. Mar 2017.

Tehnomag preuzeo Mobilmedia brand
Četvrtak, 29 Decembar 2011 13:29

Zlatko_MaroevicU Sarajevu je svečano otvoren MOBILMEDIA by TehnoMag shop. Naime, TehnoMag d.o.o., jedan od vodećih prodavača potrošačke elektronike u BiH, od osnivanja 1998.godine kontinuirano unapređuje svoje poslovanje što rezultira stalnim rastom opsega poslovanja. Usprkos kriznim okolnostima i teškoj ekonomskoj situaciji zadnjih godina, strpljenje i kontinuirani rad, te orijentiranost ka kupcima donijeli su priželjkivane rezultate.

 

Najnovija poslovna aktivnost TehnoMag-a je preuzimanje MOBILMEDIA brenda i otvaranje 3 nove trgovine na poznatim lokacijama MOBILMEDIA - dva u Sarajevu i jedan u Tuzli. Radi se o preuzimanju poznatih prodajnih mjesta MOBILMEDIE koja će pod okriljem svog novog vlasnika TehnoMag-a nastaviti uspješnu distribuciju tehničke robe ka krajnjim kupcima.

MOBILMEDIA će kao i ostali TehnoMag shopovi imati vrhunsku ponudu renomiranih svjetskih proizvođača Sony, Philips, Samsung. LG. Panasonic, Indesit, Ariston. Od LCD, LED, PLASMA i 3D ekrana do DVD i Blu-Ray playera, od High-Tech Computera do fotoaparata i audio opreme, MOBILMEDIA by TehnoMag zadovoljit će potrebe svih struktura kupaca na jednom mjestu.

Povodom otvorenja, direktor TehnoMag-a, Zlatko Marošević je izjavio: „Preuzimanjem MOBILMEDIE TehnoMag je sa svojih 10 shopova postao jedan od najvećih maloprodajnih lanaca tehničke robe u BiH, te respektabilan i poželjan partner u cijeloj regiji. Nove prodajne lokacije su potvrda vrlo uspješnog poslovnog razdoblja i politike, te prepoznatljivosti na BiH tržištu. Ovom prilikom pozivamo kupce da posjete naša prodajna mjesta kako bi se upoznali sa našim asortimanom, kao i uvijek aktuelnim prodajnim akcijama.“

Treba napomenuti da firma TehnoMag pored maloprodaje uspješno distribuira i kroz veleprodaju poznate svjetske trgovačke marke, te da vrlo dobre rezultate postiže i izvan naše zemlje na tržištu susjedne Hrvatske i odnedavno Srbije. Unatoč rastu i jačanju, smjernice i poslovna kultura neće biti promijenjene. I dalje cijela tvrtka i svaki pojedinac u njoj stoje na usluzi kupcima i stvaraju kulisu dobrodošlice.